banner

ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΕ Βιομηχανικά Ορυκτά Χαλαζίας σε κόκκους, Χαλαζιακή Άμμος (για φίλτρα πισινών κλπ.), Χαλαζίτης

ΧΑΛΑΖΙΑΣ ΣΕ ΚΟΚΚΟΥΣ - ΧΑΛΑΖΙΑΚΗ ΑΜΜΟΣ (για φίλτρα πισινών κλπ.) - ΧΑΛΑΖΙΤΗΣ


Η εταιρεία Όλυμπος Βιομηχανικά ορυκτά Α.Ε. είναι η μοναδική καθετοποιημένη παραγωγός στην Ελλάδα χαλαζία σε κόκκους, χαλαζιακής άμμου για φίλτρα πισινών, χαλαζίτη σε κόκκους και χαλαζία σε σκόνη -75μ για διάφορες βιομηχανικές χρήσεις.

Ο χαλαζίας απαντάται υπό τύπων πηγματικών χαλαζιακών φλεβών, μέσα σε σχιστολίθους, σε διάφορες περιοχές της Χώρας αλλά τα οικονομικώς εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα είναι ελάχιστα και η εταιρεία συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της στους Νομούς Θεσσαλονίκης και Κιλκίς.

Τα κοιτάσματα του χαλαζίτη είναι μεταμορφωσιγενή και ανήκουν γεωλογικά στη σειρά του Εξαμιλίου (Ν. Θεσ/κης) εκτεινόμενα σε διάφορες περιοχές του νομού Θεσ/κης και Κιλκίς.

Η τυπικη χημική ανάλυση του χαλαζία και του χαλαζίτη είναι:

ΧΑΛΑΖΙΑΣΧΑΛΑΖΙΤΗΣ
SiO2 99,00% SiO2 min 95,00%
Fe2O3 max 0,15% Fe2O3 max 0,5%
Al2O3 0,30% Al2O3 2.5%
CaO 0,02% CaO 0,02%
Na2O 0,01% Na2O 0,01%
K2O 0,01% K2O max 1,00%
TiO2 0,00% TiO2 0,00%
L.O.I max 0,25% L.O.I max 0,25%

ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΕ Βιομηχανικά Ορυκτά Χαλαζίας - Χαλαζιακή Άμμος  - Χαλαζίτης

ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΕ Βιομηχανικά Ορυκτά Χαλαζίας σε κόκκους, Χαλαζιακή Άμμος (για φίλτρα πισινών κλπ.), Χαλαζίτης

ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΕ Βιομηχανικά Ορυκτά Χαλαζίας σε κόκκους, Χαλαζιακή Άμμος (για φίλτρα πισινών κλπ.), Χαλαζίτης

Μετά την εξόρυξή τους μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις της Όλυμπος Α.Ε. όπου γίνεται η θραύση, έκπλυση, ξήρανση και κοσκίνιση.

Από την κοσκίνιση παράγονται διάφορα κοκκομετρικά κλάσματα χαλαζία (0,1-0,3mm, 0,3-1,2mm, 1,2-2,4mm, 0,3-0,8mm, 0,4-2,4mm, 3-7mm κ.α) και χαλαζίτη (0,1-0,3mm, 0,3-1,2mm , 3-7mm κ.α).

Στην γκάμα των προϊόντων της εταιρείας περιλαμβάνεται χαλαζίας -75μm, ο οποίος παράγεται σε iron-free πετρόμυλους προς αποφυγή μολύνσεως του προϊόντος από σίδηρο και χρώμιο.

Ο παραγόμενος χαλαζίας χρησιμοποιείται σε

  • ειδικά κονιάματα (ασβεστοκονιάματα, τσιμεντοκονιάματα)
  • φίλτρα νερού (πισίνες)
  • Διάφορες δομικές εφαρμογές
  • Ιδιαίτερα τονίζεται η ευρεία χρήση για φίλτρα πισινών (σε συσκευασία με φίρμες πελατών εφόσον αυτό ζητηθεί και κοκκομετρία τη ζητούμενη απο το πελάτη)

Αντιστοίχως ο παραγόμενος χαλαζίτης χρησιμοποιείται σε

  • Βιομηχανικά δάπεδα
  • ειδικά κονιάματα
  • κόλλες
  • Διάφορες δομικές εφαρμογές

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥ ΧΑΛΑΖΙΤΗ

1) ΦΙΛΤΡΑ ΝΕΡΟΥ
QUARTZITE:0,3-0,8mm 0,3-1,2mm 1,2-2,4mm 3-6mm
Λόγω της εξαιρετικής του σκληρότητας και της υψηλής του ανθεκτικότητας, ο χαλαζίτης είναι το πλέον κατάλληλο υλικό για την πλήρωση των φίλτρων άμμου σε οικιακές πισίνες, κολυμβητήρια, πισίνες ξενοδοχείων ,υδραγωγεία ,αρδευτικά συστήματα και λοιπές εγκαταστάσεις φίλτρανσης. Συνοδεύεται από πλήρεις τεχνικές αναλύσεις (TDS) και δελτία δεδομένων ασφαλείας υλικού (MSDS).
2) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΔΑΠΕΔΑ
QUARTZITE: 0,3-1, 2mm 0,4-2,4mm
Mε περιεκτικότητα σε SiO> 95% , o χαλαζίτης χρησιμοποιείται ως σκληρυντικό σε βιομηχανικά δάπεδα. Έχει υψηλές αντοχές σε μηχανικές και χημικές καταπονήσεις και επιτυγχάνει τον απαιτούμενο βαθμό αντίστασης ολισθηρότητας και απότριψης-αντισκονισμού, ικανοποιώντας της απαιτήσεις ασφάλειας και υγιεινής και προσφέροντας μεγάλη διάρκεια σε χώρους με υψηλή βαρύτητα (βιομηχανίες, αποθηκευτικοί χώροι ,νοσοκομεία κλπ).
3) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΙΔΗΡΟΥ ΚΑΙ ΧΑΛΥΒΑ
QUARTZITE 7-30mm
O χαλαζίτης προστίθεται στο φορτίο της υψικαμίνου για τη διόρθωση της αναλογίας του διοξειδίου του πυριτίου.
4) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ
Ο θρυμματισμένος χαλαζίτης χρησιμοποιείται ευρέως στην τσιμεντοβιομηχανία ως πρόσθετο υλικό.
5) ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΔΡΟΜΩΝ
Ο χαλαζίτης είναι υλικό που μπορεί να εκτεθεί σε βαριά κυκλοφορία και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες ,γι’ αυτό ως θρυμματισμένη πέτρα χρησιμοποιείται στην κατασκευή και την επισκευή οδών.
6) ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ
Λόγω της γωνιακής του μορφής και της σκληρής του επιφάνειας, χρησιμοποιείται για σταθεροποίηση (έρμα) κατά μήκος των σιδηροτροχιών. Όταν ο χαλαζίτης είναι συσκευασμένος μεταξύ των σιδηροτροχιών και των δεσμών, διευκολύνει την αποστράγγιση και εμποδίζει την ανάπτυξη της βλάστησης.
7)ΕΙΔΙΚΑ ΚΟΝΙΑΜΑΤΑ-ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΕΣ
QUARTZITE: 0,1-0,4mm 0,3-0,8mm 3-6mm
Χρησιμοποιείται ως υλικό ανάμιξης ρητινοκονιαμάτων και τσιμεντοκονιαμάτων αλλά και ως υλικό επίπασης. Η χρήση του χαλαζίτη βοηθά στην μείωση της ολισθηρότητας και την αύξηση των αντοχών του μίγματος , ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην περίπτωση χρήσης κονιαμάτων σε μεγαλύτερο πάχος εφαρμογής.
8) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ
QUARTZITE -75μ (POWDER) - QUARTZITE: 0,0-0,3mm 0,1-0,3mm
Ο χαλαζίτης έχοντας εξίσου εξαιρετικές ιδιότητες με αυτές του χαλαζία και με περιεκτικότητα σε SiO2>95% , αποτελεί ιδανικό filler στην παραγωγή μονωτικών υλικών , στόκων και επιχρισμάτων ,προϊόντων στεγανοποίησης, εποξειδικών ενέσιμων και λοιπών επισκευαστικών προϊόντων.
9) ΥΑΛΟΥΡΓΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ
QUARTZITE 0,1-0,5mm
O χαλαζίτης είναι η πρώτη ύλη στην βιομηχανία παραγωγής γυαλιού.
10) ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
Η χαρακτηριστική του υφή ,καθιστά τον χαλαζίτη δημοφιλή πέτρα στον κλάδο της διακόσμισης.Ο χαλαζίτης είναι διακοσμητικός λίθος και ως εκ’ τούτου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την διακόσμηση εξωτερικών και εσωτερικών χώρων, όπως τα πλακάκια τα δάπεδα και τα κεραμίδια καθώς και στην διακόσμηση τοίχων. Η δε χρήση του στην κατασκευή πάγκων κουζίνας (countertops) επεκτείνεται γρήγορα.
11) BIOMHXANIEΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΒΛΩΝ
QUARTZITE 0-3mm 0-6mm
Ο χαλαζίτης χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη για την κατασκευή όξινων τούβλων πυριτίας λόγω της υψηλής ανθεκτικότητας αλλά και στην κατασκευή άλλων ισχυρών δομικών υλικών όπως οι πλάκες των πεζοδρομίων.
12) ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ
QUARTZITE 0,1-0,5mm
Το συγκεκριμένο προϊόν χρησιμοποιείται στις κατασκευές μνημείων ,αγαλμάτων κ.λ.π.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥ ΧΑΛΑΖΙΑ

1) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΔΑΠΕΔΑ
QUARTZ M’: 0,3-1, 2mm 0,4-2,4mm
Χρησιμοποιείται ως σκληρυντικό σε βιομηχανικά δάπεδα. Έχει υψηλές αντοχές σε μηχανικές και χημικές καταπονήσεις και επιτυγχάνει τον απαιτούμενο βαθμό αντίστασης ολισθηρότητας και απότριψης-αντισκονισμού, ικανοποιώντας της απαιτήσεις ασφάλειας και υγιεινής και προσφέροντας μεγάλη διάρκεια σε χώρους με υψηλή βαρύτητα (βιομηχανίες, αποθηκευτικοί χώροι ,νοσοκομεία κλπ).
2) ΧΥΤΑ ΕΠΟΞΕΙΔΙΚΑ ΔΑΠΕΔΑ
QUARTZ M’: 0,1-0,4mm 0,3-0,8mm 3-6mm
Χρησιμοποιείται για ανάμιξη στα χυτά εποξειδικά δάπεδα αλλά και ως υλικό επίπασης. Με τη χρήση της συγκεκριμένης χαλαζιακής άμμου ως προϊόντος θραύσης καθαρών χαλαζιακών πετρώματων ,αυξάνεται η θλιπτική αντοχή του δαπέδου.
3)ΕΙΔΙΚΑ ΚΟΝΙΑΜΑΤΑ-ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΕΣ
QUARTZ M’: 0,1-0,4mm 0,3-0,8mm 3-6mm
Χρησιμοποιείται ως υλικό ανάμιξης ρητινοκονιαμάτων και τσιμεντοκονιαμάτων αλλά και ως υλικό επίπασης. Η χρήση της συγκεκριμένης χαλαζιακής άμμου βοηθά στην μείωση της ολισθηρότητας και την αύξηση των αντοχών του μίγματος , ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην περίπτωση χρήσης κονιαμάτων σε μεγαλύτερο πάχος εφαρμογής.
4) ΦΙΛΤΡΑ ΝΕΡΟΥ
QUARTZ M’: 0,3-0,8mm 0,3-1,2mm 1,2-2,4mm 3-6mm
Συγκεκριμένες κοκκομετρικές διαβαθμίσεις χρησιμοποιούνται για την πλήρωση των φίλτρων άμμου σε οικιακές πισίνες, κολυμβητήρια, πισίνες ξενοδοχείων ,υδραγωγεία ,αρδευτικά συστήματα και λοιπές εγκαταστάσεις φίλτρανσης. Τα προϊόντα μας μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν στην επεξεργασία το πόσιμου νερού και την επεξεργασία των λυμάτων. Συνοδεύονται από πλήρεις τεχνικές αναλύσεις (TDS) και δελτία δεδομένων ασφαλείας υλικού (MSDS).
5) ΑΜΜΟΒΟΛΕΣ
XAΛΑΖΙΑΣ Μ’: 0,1-0,4mm 0,3-0,8mm
Η εξαιρετική σκληρότητα και το πολυγωνικό σχήμα της χαλαζιακής άμμου ως προϊόν θραύσης , την καθιστούν αυτόματα ιδανικό «ανατινάκτη» στις διεργασίες αμμοβολής για καθαρισμό πέτρινων προσόψεων και μεταλλικών κατασκευών.
6) ΧΥΤΗΡΙΑ
ΧΑΛΑΖΙΑΣ Μ’ 0,1-0,4mm
Με σημείο τήξης τους 1610Ο C ο χαλαζίας είναι το κατάλληλο υλικό για τη δημιουργία καλουπιών που πρόκειται να χυτευτούν.
7) ΓΗΠΕΔΑ
   α)Τένις
    ΧΑΛΑΖΙΑΣ Μ’ 0,1-0,4mm
Αποξηραμένη και κοσκινισμένη η χαλαζιακή άμμος είναι ιδανική για την προετοιμασία ενός γηπέδου τένις σε μια επιφάνεια τεχνητού χλοοτάπητα.
   β) Ποδοσφαίρου
   XΑΛΑΖΙΑΣ Μ’ 0,4-1,2mm
Η σκληρότητα και η ανθεκτικότητα την καθιστά ιδανική για την αποστράγγιση και τη σταθερότητα ενός γηπέδου ποδοσφαίρου στα πλαίσια της προετοιμασίας του χλοοτάπητα και της αποκατάστασης των χόρτων
    γ) Παιδικές χαρές
Διάφορες κοκκομετρικές διαβαθμίσεις χρησιμοποιούνται σε παιδικές χαρές ,σκάμματα και λοιπούς εξωτερικούς χώρους.
8) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΧΡΩΜΑΤΩΝ –ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ (Κόλες-χρώματα-στόκους-μονώσεις-ειδικά υλικά)
ΧΑΛΑΖΙΑΣ Μ’ -75μ (QUARTZ POWDER) - ΧΑΛΑΖΙΑΣ Μ’ 0,0-0,3mm 0,1-0,3mm
Αποτελεί ιδανικό filler στην παραγωγή χρωμάτων ,σιλικόνης, μονωτικών υλικών , στόκων και επιχρισμάτων ,προϊόντων στεγανοποίησης, εποξειδικών ενέσιμων και λοιπών επισκευαστικών προϊόντων. Ιδιαίτερα η χαλαζιακή πούδρα λόγω της μικρής κοκκομετρικής διαβάθμισης η οποία σε συνδυασμό με την υψηλή περιεκτικότητα σε SiO2 (>99%) ,αποτελεί το ιδανικό υλικό πρόσμιξης για την επίτευξη υψηλής συνάφειας μεταξύ των συστατικών στην παραγωγή των επισκευαστικών προϊόντων καθώς και σε εφαρμογές υψηλών προδιαγραφών.
9) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΕΙΔΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ
ΧΑΛΑΖΙΑΣ Μ’-75μ (QUARTZ POWDER)
Η Χαλαζιακή πούδρα με τις ιδιότητες που προαναφέρονται χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη στην παραγωγή των ειδών υγιεινής .
10) Τεχνητός Γρανίτης
ΧΑΛΑΖΙΑΣ Μ’ σε διάφορες κοκκομετρίες από 0,3 έως 3mm
Σε ανάμιξη 95% χαλαζίας με 5% πολυμερή χρησιμοποιείται για παραγωγή πάγκων κουζινών ως και πλακών επένδυσης τοίχων και δαπέδων ως υποκατάστατο του φυσικού γρανίτη με εξίσου μεγάλες μηχανικές και αντιδιαβρωτικές αντοχές. Η βιομηχανία αυτή ακμάζει κυρίως στο Ισραήλ και στην Ιταλία.

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

Ο χαλαζίας και ο χαλαζίτης διατίθενται σε σάκκους των 25 kg και σε μεγασάκους (Big Bags) των 1200kg στα διάφορα κλάσματα.